fbpx


In 7 stappen weer een blije buik
Hoe jij een gezonde spijsvertering, een soepele stoelgang en meer energie krijgt.

Hoe zit het met jouw darmen/spijsvertering?

Jij bent niet toevallig op deze pagina gekomen.

 • Misschien loop je elke dag met een opgeblazen buik en kun je je veters niet eens vast maken.
 • Laat je continu stinkende windjes tijdens een belangrijke vergadering.
 • Je gaat 4 keer per dag naar het toilet of misschien maar 1 keer per week.
 • Je bent continu moe en vraagt je af of je ooit weer genoeg energie zult hebben.


De gedachte dat je altijd deze klachten blijft houden, maakt je absoluut niet vrolijk!

Doe dan mee, want in 7 weken tijd leer ik je alles om weer een blije buik te krijgen:

In deze cursus heb ik alle onderwerpen samen gebracht, die volgens mij onontbeerlijk zijn voor gezonde darmen. Ze gaan je allemaal helpen! Bij elke module vind je niet alleen een uitgebreide uitleg, maar ook een huiswerkopdracht en recepten om je te inspireren! 


In 7 modules neem ik je stap voor stap mee op een weg naar meer energie en minder klachten. Je vindt hulp van mij, maar ook van anderen in de Facebook-groep. Iedere week neem ik een module onder de loep, mag je mij vragen stellen en ga ik dieper op het onderwerp in.


Maak je geen zorgen over tijd, inspiratie en andere beren op de weg! Ik heb aan alles gedacht (recepten, opdrachten die niet teveel tijd kosten en gemakkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven en nog veel meer!)


Maar ook je lotgenoten zullen je helpen. Zij weten immers precies waar jij tegen aan loopt!

​Hoe zit jouw lijf in elkaar

Om mee te beginnen leg ik je uit hoe je lichaam in elkaar zit. Misschien weet je dat al precies, maar een refresher over waarom het bijvoorbeeld zo belangrijk is om goed te kauwen, kan nooit kwaad.

​Groente in de hoofdrol

Groente is waanzinnig belangrijk in dit programma. Het is superfood voor je darmflora. Welke groente eet je in welk seizoen en ga jij de uitdaging aan om nieuwe groentes te ontdekken?

​Je darmflora

Wat is de perfecte drol? En wat kan het je vertellen als die van jou er zo niet uitziet? Waarom is je darmflora nou eigenlijk zo belangrijk? Ik leg het je allemaal uit in deze module.

​​Een volwaardige maaltijd

​Groente in de hoofdrol, maar vetten en eiwitten zijn ook mega belangrijk om je goed te voelen. In deze module leg ik je uit hoe je een volwaardige maaltijd samenstelt met de juiste ingrediënten.

​Intoleranties/allergiën

Wat is het verschil tussen een intolerantie en een allergie? Hoe kun je testen of jij tegen lactose kan? En wat te eten als je een intolerantie voor gluten hebt?

​Hoe zen ben jij?

Tja, hier hebben we vaak geen tijd voor. Het is o zo belangrijk om tijd voor jezelf te maken en te zorgen voor genoeg ontspanning. Wat dat onder andere met je darmflora te maken heeft, leg ik je in deze module uit.

​Waarom bewegen noodzakelijk is

Bewegen kunnen we allemaal, op ons eigen tempo en aangepast aan onze leefstijl. In deze module leg ik je uit wat lichaamsbeweging voor je spijsvertering kan doen en waarom bewegen niet alleen belangrijk is om af te vallen ;-).

Carolina:

"Na maandenlang erg futloos te zijn en maag/darm klachten door de nasleep van een bacterie en bijbehorende zware antibioticakuur kwam Martine's site op mijn pad.


Een bloed en ontlastingsonderzoek verder waren er zaken naar voren gekomen die verbeterd konden worden. Martine heeft me veel adviezen gegeven qua aanpassing van voeding, maar ook voor supplementen. Het heeft mij heel erg geholpen, ik voelde me na enige tijd stukken beter.


Wat ook erg fijn is dat ik nu weet waar ik rekening mee moet houden om de klachten weg te houden."

Na deze training:

 • Weet je waar jouw klachten vandaan komen (nee, het zit niet tussen je oren en je hoeft er ook niet mee te leren leven!)
 • Ik leer je hoe je lichaam werkt en wat belangrijk is om het goed te laten functioneren.
 • Je weet wat je moet eten, wat gezonde voeding is en wat je darmen ondersteunt nu en in de toekomst. En nee, daar heb je geen moeilijke ingrediënten voor nodig, die je in allerlei winkels moet gaan kopen. En je hoeft er ook niet uren voor in de keuken te staan :-).
 • Je begrijpt wat goed voor je darmen is en wat je beter niet kunt doen/eten. We maken een plan voor de lange termijn, zodat je nooit meer klachten hoeft te hebben!

Joke:

"Mijn probleem was een opgeblazen, rommelende, opgezette buik. Mijn gewicht was toegenomen en ik was vaak moe. 

Het resultaat van mijn behandeling bij Martine was een verandering in voeding (reduceer dierlijk eiwit, advies voor coaching sessies om meer balans te krijgen in mijn leven en advies over betrouwbare supplementen om de darmflora te verbeteren. Daardoor zijn mijn klachten sterk afgenomen.


Voor mij was een eye-opener de stoelgang-test die een tekort aangaf van een aantal bacteriën, het milieu in mijn darmen en de gevolgen daarvan voor mijn energiehuishouding.


Ik vind vooral Martine's uitleg heel duidelijk en haar aanpak praktisch. Martine zoekt grondig naar de oorzaak van de klachten vanuit verschillende kanten – functioneren van lichaam en geest is nu eenmaal gecompliceerd. Haar expertise betreffende de darmen, darmflora, supplementen en voeding is hoog. Maar bovenal voel ik dat zij oprecht interesse heeft om mij als  cliënt te helpen en dat is zeldzaam."

Je kunt kiezen uit 2 versies: Zelf of Samen. Kies wat het beste bij jou past.

Zelf

Ik doe het liever zelf. Ik kan mezelf erg goed motiveren.

 • 7 modules om een blije buik te krijgen
 • Toegang tot de Facebookgroep
 • De masterclass Duik Dieper In Je Buik

Gritte

"Van Martine heb ik in korte tijd veel geleerd. Met name hoe groot de rol is van je darmen als het gaat om de gezondheid van je lichaam en het lekker in je vel zitten. Het opvolgen van haar advies heeft veel positieve resultaten opgeleverd."