Gezond eten, tja..... Lang geleden, in een ander leven, at ik elke dag wel een zak snoep en had ik als troostmaal pasta (gevuld met kaas) met een romige gorgonzola-saus. Oh heerlijk! En heel eerlijk: als ik heel gezond zou worden van een Bosche Bol, zou ik er nu waarschijnlijk ook nog eentje dagelijks eten. Ik ben gek op zoet en vet eten! Jazeker, ik hoop niet dat je nu compleet gedesillusioneerd bent? Misschien dacht je dat al die gezellige voedingsfiguren allemaal gek op gezond eten zijn, maar de kans dat ze zoveel groente eten omdat ze zich er veel beter door gaan voelen is heel groot!

Serieus, de reden dat ik zoveel klachten kreeg (vooral dat altijd maar moe zijn!!!) en het feit dat ik het goede voorbeeld wilde geven aan mijn kinderen, heeft er voor gezorgd dat groente de hoofdrol kregen in mijn voedingspatroon. Dat ik mij ging verdiepen in welke voeding, welke functie had en wat dat voor mij en mijn klanten kon betekenen.


We doen heel erg ons best om gezond te eten en toch blijven we klachten houden. Hoe kan dat nou?

We worden omringd door voeding en dan vooral door bewerkte voeding, pakjes en zakjes, magnetron, kant-en-klaar-maaltijden. Het is gemeengoed in onze maatschappij. Het is lekker en vooral snel klaar. Niemand die ons vertelt dat er misschien nog maar weinig voedingsstoffen, vitamines en mineralen, inzitten. En als het gewoon verkocht wordt in de winkel, dan zal het toch wel goed zijn?

En velen van ons functioneren er (vooralsnog) prima op. Wel zien we dat, ook al worden mensen tegenwoordig ouder, zij ook eerder en langduriger ziek zijn. De hoeveelheid jongeren die last hebben van diabetes type 2 neemt elk jaar toe. Het aantal mensen dat aan een auto-immuunziekte lijdt gaat met sprongen omhoog. En kijken we naar mensen met een dagelijkse, soepele ontlasting, dan moeten we zoeken naar een speld in een hooiberg.

Ik geloof dat we met zijn allen behoorlijk verwijderd zijn van onze optimale voeding. En dat heeft niet altijd te maken met dat we niet heel bewust eten, maar bijvoorbeeld ook doordat onze voedingsstoffen niet meer in de grond zitten, waarop onze voeding wordt gekweekt. Als het niet in de grond zit, komt het niet in de groente en dus ook niet in ons.

En zelfs al eet je dus fantastisch, hoe komt het dan dat je toch klachten blijft houden, terwijl je buurvrouw schijnbaar alles naar binnen kan werken?

 Niet iedereen heeft dezelfde fundering. Daarmee bedoel ik dat niet iedereen dezelfde sterke afweer heeft of in dezelfde mate in staat is om de voedingsstoffen op te nemen en in hun lichaam aan het werk te zetten. Sommige mensen moeten keihard werken voor een slank en gezond lichaam en sommige mensen doen maar wat. Heel oneerlijk, maar het is zoals het is. Je leeft jouw eigen leven tenslotte! Dus is het belangrijk om op zoek te gaan naar wat bij jou past. En dat doe je door kennis op te doen over je lijf, voeding en de wisselwerking tussen die 2.

Mijn visie op De Juiste Voeding Voor Gezonde Darmen

Op woensdagavond 23 mei van 20.00 tot 21.30 uur geef ik een lezing in het Knooppunt (Christiaan Huygensstraat 10-c) in Voorschoten. Ik ga daar vertellen hoe je immuunsysteem/spijsvertering/darmflora werkt en hoe je ze met voeding optimaal kunt ondersteunen. Want hoe beter je fundering, hoe beter je je voelt. En niet alleen vertel ik erover, we gaan ook proeven! Michaëla van Bio-Kult maakt (water)kefir om te proeven en ik laat je zien welke voeding je darmflora voedt!

Kaarten kosten 9,95 euro en voor die prijs mag je een gast meenemen! Je kunt ze via onderstaande button kopen. Het lijkt me ontzettend leuk je daar te zien!