Dit ben ik: Op donderdag ontvangen wij onze groente-tas, met allerlei soorten groente waar ik (nog) geen idee van heb wat ik er mee ga doen. In het weekend valt het gebrek aan planning nog wel mee. Mijn man kookt een keer, we hebben de tijd, ik verzin wel wat.
Maar dan.... doordeweeks, rond een uur of 5 wordt het tijd dat er iets op tafel komt. Ik kijk eens wat er in de koelkast staat, blader eens door mijn kookboeken (altijd maar hetzelfde is immers ook niet alles) en vertrek naar de Albert Heijn om de altijd ontbrekende ingrediënten aan te schaffen. Tegen een uur of 7 staat er dan hopelijk (meestal wel hoor ;-)) een maaltijd op tafel.
Dat werkt op zich wel, maar er is voldoende ruimte voor verbetering. Meer groente in het dagmenu stond ook al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus toen het Paleo mealprepplan van Marinka Bil voorbij kwam, werd ik meteen enthousiast.
Misschien handig om eerst even het 1 en ander uit te leggen:
Even heel kort door de bocht uitgelegd, zeg maar.
En hoe bevalt dat? Dat Paleo-mealpreppen?
Ik moet zeggen dat het me heel goed bevallen is. Ik zet hieronder even de voor- en nadelen voor je op een rijtje:
Voordelen
Nadelen
Ga ik vaker mealpreppen?
Jazeker! Ik weet niet of ik het volhoud om elke week een halve dag in de keuken te staan. Aan de andere kant, ik hoef doordeweeks nagenoeg niets meer te doen!
En wat nog leuker is: Er is niet alleen een wintervariant (met zuurkool als ontbijt), maar ook een zomermealplan. Dus als de dagen weer langer worden, kun je overschakelen naar de zomergroenten- en fruit.
Ben je nieuwsgierig? Kijk dan even hier. Ik lees heel graag in de reacties hieronder hoe het je bevalt!
