Ik weet niet wat het is, maar in Huize Appel is het inmiddels traditie geworden om moederdag 1 week te vroeg te vieren. Ik heb namelijk geen idee van de precieze datum, ik zoek het ook niet op, het overkomt me gewoon. En ieder jaar, zodra ik de moederdagreclames zie verschijnen schrik ik op en begin mijn gezin te informeren dat moederdag eraan komt. Zij luisteren altijd trouw naar alles wat ik zeg (ja right...) en hebben kennelijk ook geen enkel idee van de juiste moederdagdatum. Dus gaat mijn man onmiddelijk op pad voor een bos mooie bloemen en staan mijn kinderen op de eerst volgende zondagochtend klaar met een ontbijtje. 

Waarna we er dus weer achterkomen dat het eigenlijk pas over een week is.....

Anyway.....

Een lekker taartje is nooit weg, op de dag zelf of een week te vroeg. Daarom deel ik dit recept met jullie: een overheerlijk, gluten-, lactose-, suikervrij taartje (ook heel lekker voor de mensen die geen intoleranties hebben). 

Men neme:

Voor de onderste laag:

  • 100 gram dadels
  • 100 gram amandelmeel

Voor de middelste laag:

  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten, 4 uur in water geweekt)
  • 30 gram honing
  • 150 gram blauwe bessen, vers of diepvries
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de bovenste laag:

  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten, 4 uur in water geweekt)
  • 30 gram honing
  • 150 gram frambozen, vers of diepvries

Bodem: Meng de dadels en het amandelmeel in een keukenmachine, voeg eventueel een scheutje water toe om het mengsel wat plakkeriger te maken. Bekleed een taartvorm van ongeveer 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.

Middelste laag: Smelt de kokosolie en doe de olie vervolgens met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maal tot het een romig geheel is geworden. Doordat je de cashewnoten hebt laten weken, wordt het romiger, anders blijven er wat meer kleine stukjes noot in zitten. Verdeel deze over de taartbodem.

Bovenste laag: Doe hetzelfde als voor de middelste laag, alleen dan met de frambozen. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te laten stijven. Garneer hem met blauwe bessen, frambozen of aardbeien.

Bon appetit en fijne moederdag!