Dried fruits, dates, apricots, prunes in the form of heart on li

We kennen allemaal het Facebookverschijnsel: prachtige verhalen, mooie mensen, nog mooiere foto’s. Zo lijkt het af en toe ook wel in foodie-land (zo heet dat land waar gezonde voedselliefhebbers vandaan komen…), de meeste fantastisch gedekte tafels met altijd, altijd geweldig gezonde maaltijden, die vooral door kinderen met alle liefde worden opgegeten.

Het is grappig, omdat ik met gezonde voeding bezig ben verwachten mensen dat wij (man, 2 zonen en ik) ook altijd gezond eten. Hier mijn realiteit: ja, ik koop heel veel biologisch, bijna alles, misschien weet je het al, maar ik vind dat belangrijk voor mens, dier en aarde en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik het me kan veroorloven. So far so good, maar dan… Mijn oudste heeft bedacht dat aangezien hij en een ander jongetje uit zijn klas beide druk zijn en ook beide als enige biologisch eten, daar de oorzaak wel zal liggen. Ik hoop nog steeds dat hij zelf toch wel enigszins begrijpt dat dat het toch echt niet kan zijn, toch???

En dan mijn jongste, een heerlijk kind hoor, zeker, maar wat een drama aan tafel. Iedere avond hetzelfde liedje hij is acht en af en toe moet ik hem nog steeds voeren. Ik ben gewoon een hele lastige moeder en ze vinden het belachelijk wat ze van mij allemaal moeten eten. Ik ga ervan uit dat ik niet de enige ben….

 

Altijd op zoek naar gezondere alternatieven kwam ik deze van de week tegen in het kookboek Gezond bakken van Amber Albarda, een grote hit:

Suikervrije karameltoffees

 

8 medjooldadels, ontpit

4 eetlepels kokosolie

1 theelepel vanille extract

snufje zeezout

3 eetlepels amandelpasta, maar ik had per ongeluk cashewnotenpasta en dat smaakte ook heerlijk!

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een smeuïge pasta, mocht het met de keukenmachine niet lukken gebruik dan de staafmixer. Niet te lang, want als de kokosolie warmer wordt wordt hij vloeibaarder. Mix als laatste de amandelpasta erdoor heen. Doe de pasta in vormpjes of in een klein schaaltje en laat deze een paar uur in de koelkast staan of even in de vriezer. En klaar zijn je toffees, niet van echte te onderscheiden.