Altijd handig: een lekker recept voor een bananenbrood! Een bananenbrood maken lijkt misschien ingewikkeld, maar in werkelijkheid staat 'ie in 10 minuten in de oven (oefening baart kunst). Ik gebruik in dit recept wat suikers, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt ook alleen de bananen als zoetstof gebruiken, dan kun je hem ook prima voor het ontbijt eten.
Men neme:
- 3 rijpe bananen
- 30 gram boter of kokosolie
- 40 gram kokosbloesemsuiker/40 ml ahornsiroop
- 2 theelepel kaneel (ik houd van veel kaneel!!!)
- 1 à 2 theelepels vanille extract
- 3 eieren
- 1/2 theelepel natrium bicarbonaat of wijnsteenbakpoeder
- 150 gram amandelmeel
- 100 gram notenmeel, ik doe alle noten en zaden waar ik zin in heb in de keukenmachine en maal ze tot meel.
- Eventueel gedroogd fruit in stukjes
Warm de oven voor op 170 graden. Prak 3 bananen met de boter of kokosolie tot moes. Voeg de kaneel, vanille-extract, 3 eieren, natriumbicarbonaat, 150 gram amandelmeel, notenmeel bij het bananenmengsel en doe het in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan totdat je een glad beslag hebt. Giet het beslag in een cakevorm (je kunt er ook muffins van maken, laat ze dan 20 minuten in de oven) en bak de bananencake in 1 uur/1 uur en een kwartier gaar. Bewaar afgedekt een week in de koelkast. Lekker hapje om mee naar school te nemen!
Altijd handig: een lekker recept voor een bananenbrood! Een bananenbrood maken lijkt misschien ingewikkeld, maar in werkelijkheid staat 'ie in 10 minuten in de oven (oefening baart kunst). Ik gebruik in dit recept wat suikers, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt ook alleen de bananen als zoetstof gebruiken, dan kun je hem ook prima voor het ontbijt eten.
Men neme:
- 3 rijpe bananen
- 30 gram boter of kokosolie
- 40 gram kokosbloesemsuiker/40 ml ahornsiroop
- 2 theelepel kaneel (ik houd van veel kaneel!!!)
- 1 à 2 theelepels vanille extract
- 3 eieren
- 1/2 theelepel natrium bicarbonaat of wijnsteenbakpoeder
- 150 gram amandelmeel
- 100 gram notenmeel, ik doe alle noten en zaden waar ik zin in heb in de keukenmachine en maal ze tot meel.
- Eventueel gedroogd fruit in stukjes
Warm de oven voor op 170 graden. Prak 3 bananen met de boter of kokosolie tot moes. Voeg de kaneel, vanille-extract, 3 eieren, natriumbicarbonaat, 150 gram amandelmeel, notenmeel bij het bananenmengsel en doe het in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan totdat je een glad beslag hebt. Giet het beslag in een cakevorm (je kunt er ook muffins van maken, laat ze dan 20 minuten in de oven) en bak de bananencake in 1 uur/1 uur en een kwartier gaar. Bewaar afgedekt een week in de koelkast. Lekker hapje om mee naar school te nemen!
