Elke zichzelf respecterende alternatieve suikergebruik heeft er op zijn minst wel eens gedacht aan of het misschien zelfs wel echt gemaakt: Chocolade! En ondanks dat zelfgemaakte chocolade echt wel lekker is, mis je als voormalig witte/melkchocolade-eter toch iets… Dat is één!

Twee ​is dat ik al een hele tijd een potje lucuma-poeder in de voorraadkast had staan. Als natuurlijke suikers-onderzoeker had ik dat een tijdje (een jaar) geleden gekocht eraan geroken en vervolgens gedacht: Wat ga ik daar in hemelsnaam mee doen (het schijnt lekker te zijn in smoothies…)? En daarna heeft het dus zijn plekje in de voorraadkast weer ingenomen.

Wat is lucuma?​

Lucumapoeder wordt gemaakt van een groen gele vrucht uit het Andes-gebergte. De vrucht is zo groot als een appel, heerlijk zoet en werd vroeger al door de Inca's gegeten. Tegenwoordig wordt hij ook geteeld in Ecuador, Chili en Peru, echter buiten Zuid-Amerika is het nog steeds niet gelukt om te verbouwen. Het schijnt vrij makkelijk te gebruiken te zijn bij het bakken van koekjes enzo, ik heb dat nog niet geprobeerd. Het heeft een bijzondere geur, die niet direct heel aantrekkelijk is. 

​Maar…. als je het echter gebruikt om chocolade van te maken… dan wordt 'ie in ene heel erg lekker! Waar zelfgemaakte pure chocolade nog weleens heel puur kan zijn, wordt hij met lucuma een beetje melkachtig en dat is best lekker voor de variatie!

Speciaal voor jullie heb ik een download gemaakt van het recept! Vraag hem hieronder aan.​

Elke zichzelf respecterende alternatieve suikergebruik heeft er op zijn minst wel eens gedacht aan of het misschien zelfs wel echt gemaakt: Chocolade! En ondanks dat zelfgemaakte chocolade echt wel lekker is, mis je als voormalig witte/melkchocolade-eter toch iets… Dat is één!

Twee ​is dat ik al een hele tijd een potje lucuma-poeder in de voorraadkast had staan. Als natuurlijke suikers-onderzoeker had ik dat een tijdje (een jaar) geleden gekocht eraan geroken en vervolgens gedacht: Wat ga ik daar in hemelsnaam mee doen (het schijnt lekker te zijn in smoothies…)? En daarna heeft het dus zijn plekje in de voorraadkast weer ingenomen.

Wat is lucuma?​

Lucumapoeder wordt gemaakt van een groen gele vrucht uit het Andes-gebergte. De vrucht is zo groot als een appel, heerlijk zoet en werd vroeger al door de Inca's gegeten. Tegenwoordig wordt hij ook geteeld in Ecuador, Chili en Peru, echter buiten Zuid-Amerika is het nog steeds niet gelukt om te verbouwen. Het schijnt vrij makkelijk te gebruiken te zijn bij het bakken van koekjes enzo, ik heb dat nog niet geprobeerd. Het heeft een bijzondere geur, die niet direct heel aantrekkelijk is. 

​Maar…. als je het echter gebruikt om chocolade van te maken… dan wordt 'ie in ene heel erg lekker! Waar zelfgemaakte pure chocolade nog weleens heel puur kan zijn, wordt hij met lucuma een beetje melkachtig en dat is best lekker voor de variatie!

Speciaal voor jullie heb ik een download gemaakt van het recept! Vraag hem hieronder aan.​