De laatste Mc Friday, de afgelopen 10 weken heb ik geprobeerd jullie een recept voor het avondeten te sturen wat lekker en makkelijk was. Ik vond het ontzettend leuk om te horen dat jullie ze ook bereid hadden! De courgettespirelli van vorige week was een grote hit (overigens heb je daar niet echt een speciaal apparaat voor nodig hoor, een gewone keukenrasp werkt ook als je niet precies spaghetti-achtige slierten wilt hebben!), ook de enchiladasoep en de pesto zijn regelmatig gemaakt.
Maar nu wat anders en ik ben heel benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat. Wat zijn jouw knelpunten? Eet je elke morgen en middag weer een boterham met kaas? Kom je als gezonde snack niet verder dan een appel of een banaan? Of misschien kan je op een ander gebied nog wel wat inspiratie gebruiken. Beantwoord één vraag door op de button hieronder te klikken en wie weet zijn vanaf de volgende inspiratie-mail wel al jouw (voedingen)zorgen voorbij ;-)).
[button font_size=”20″ color=”#c8232b” text_color=”#fffkl” url=”https://www.surveymonkey.com/s/TH962DD” target=”_blank”]vraagje..[/button]
Indiase broccolisalade
Dat ik deze nog niet eerder heb geplaatst is mij een raadsel! Het is namelijk een recept wat ik al jaren maak en wat echt binnen een half uur op tafel staat. Ik pas de hoeveelheden groente aan, zodat we inderdaad allemaal onze 200 gram groenten binnenkrijgen, maar dit is het originele recept uit het “Tip culinair” kookboek:
voor 4 personen
400 gram broccoli, in kleine roosjes (maar ik gebruik de steel ook, wel goed schillen!)
200 gram courgette, in dunne reepjes of kleine stukjes
5 eetlepels mayonaise (ja, dat mag best wel eens)
4 eetlepels yoghurt (of meer als je lekker veel saus wilt)
2 eetlepels appelsap
1 flinke eetlepel garam masala
1 eetlepel mangochutney
100 gram ongezouten cashewnoten
Indiaas brood (Naanbrood)
De broccoli ong. 4 minuten zachtjes koken in ruim water, na 2 minuten gooi ik altijd de courgette erbij. Uit pan scheppen en uit laten lekken.
Voor de dressing meng je de mayonaise, yoghurt, garam masala, appelsap en de mangochutney.
In een kom doe je de broccoli, de courgette en de (enigszins verkruimelde) cashewnoten. Het naanbrood erbij en klaar is je maaltijd!
Eet smakelijk!
[button font_size=”20″ color=”#c8232b” text_color=”#fffkl” url=”https://www.surveymonkey.com/s/TH962DD” target=”_blank”]vraagje..[/button]
