De Mc Friday, mijn nieuwe uitdaging, elke week een recept verzinnen wat jij op tafel kunt zetten, wat iedereen lekker vindt, makkelijk is en wat de plaats van de pizza kan vervangen. Ik vind het spannend, voor degene die denken dat er bij mij op tafel nooit een pizza staat, laat me je uit de droom helpen. Ik heb een aantal life-savers, die ik tevoorschijn tover op lastige momenten, maar kan ik een half jaar, een jaar, iedere week een nieuw recept verzinnen? Ik ga het proberen, spannend en ook leuk.
Waar ik ook erg benieuwd naar ben is: is het haalbaar? Ik kan het allemaal wel opschrijven en adviseren, maar lukt het ook om het te maken? Heb je de ingrediënten in huis? Laat het me weten, schrijf een reactie op mijn Facebook-pagina.
En dan nu mijn grote redder in nood: pesto. En ik weet, je kunt ook heel makkelijk een potje bij de Albert Heijn halen, maar buiten het feit dat er verder geen rommel in zit, is niets zo lekker als verse pesto. Pesto kun je op allerlei verschillende manieren maken: met basilicum, walnoten, munt of zelfs citroen. Het bestaat uit maar een paar ingrediënten, die ik dus (bijna) altijd in huis heb. En het staat binnen 10 minuten op tafel! Mijn eigen variant maak ik met rucola! Hieronder het recept:
Rucolapesto
1 zakje rucola (liefst biologisch), of een basilicumplantje
1 teentje knoflook
50 gram pijnboompitten, eventueel kun je een gedeelte vervangen door walnoten, ook erg lekker
50 gram parmezaanse kaas, versgeraspt
2 eetlepels olijfolie, je kunt er altijd nog wat bij doen
eventueel zout en peper
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en maak fijn met de staafmixer en klaar. Serveer er voor 4 personen ongeveer 300 gram pasta bij en om het af te maken: een salade caprese (5 tomaten, basilicum, 1 buffelmozzarella, olijfolie, balsamico-azijn, snufje zout).
Eet smakelijk!
Voor meer kookinspiratie kun je ook een keer een kookworkshop komen volgen!

