Gister liet ik jullie dit filmpje zien met alle groente die ik die dag binnen had gekregen van de Kievit (mijn groentetas-leverancier) met de vraag aan jullie van welke groente jullie graag een recept zouden willen.
De gekozen groente werd meiraapjes of meiknolletjes, kleine rozige knolletjes die ook heerlijk rauw te eten zijn. Op Facebook deelde ik al een link van een recept wat ik op een Volkskrant-pagina vond. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik nog iets lekkerders zou vinden dan meiraapjes met walnoot en balsamico, toch ben ik vol goede moed verder gaan zoeken.

Mijn meiknolletjes zijn nog niet verwerkt en ik twijfel nog tussen bovenstaand en het nu volgende recept:
veldsla
2 à 3 meiraapjes, in dunne plakjes gesneden
1 pot biologische kikkererwten
sesamzaadjes
2 eetlepels hüttenkase (of misschien toch liever zachte geitenkaas)
extra vierge olijfolie
1 eetlepel fijngesneden koriander
sap van een halve citroen
peper en zout naar smaak
Bereiden: Was indien nodig de sla, spoel de kikkererwten af, meng de sla, de kikkererwten, de meiraapjes, de koriander, sesamzaadjes met elkaar en voeg de hüttenkase toe. Breng op smaak met citroen, zout en peper.
Welk recept heeft jullie voorkeur?
