Tja, wat gaan we deze week weer eten? Koningsdag, een raar weekend tussendoor en je hele planning is weer van de rel… Hoe is mijn week geweest? Hartstikke leuk, lekker en gezellig! Afgelopen vrijdag zijn wij heerlijk blijven zitten toen de buren in onze straat samen gingen bbq-en, ik heb nog net mijn groene soep klaar gemaakt en verder gegeten van de broccoli (met heerlijk knoflooksausje) van de ene buurvrouw, de couscous van de andere buurvrouw en een goed doorbakken hamburger van mijn overbuurman. De spitskool en de artisjokken zijn blijven liggen en de Mc Friday werd een Mc Sunday. Op koningsdag is mijn eigen chef de keuken in gegaan en heb ik het gehele weekmenu laten varen om vandaag weer met frisse moed opnieuw te beginnen:

An apple a day weekmenu:

Dinsdag: daar is hij weer: spitskoolstamppot met zongedroogde tomaten, walnoten en feta!

Woensdag: venkelrisotto en salade (deze eenvoudige risotto kun je vinden in Jamie’s Italië op bladzijde 144, 145)

Donderdag: Dan toch echt de artisjokken (gelukkig kun je ze lang bewaren!) met een speltpizza met auberginecrème en geroosterde tomaat (uit de nieuwe delicious, bladzijde 33. Ik neem alleen een kant en klare pizzabodem)

herring-387156_1280

Vrijdag: De Mc Friday, deze week gaat dat een visrecept zijn, boordevol voedingsstoffen, maar vooral waanzinnig lekker.

Zaterdag: Penne met paprikasaus met soep of salade

Zondag: Balsamicobietjes (die zitten deze week weer in het groente-pakket en daar moet ik dus weer wat mee verzinnen) uit de oven met zoete aardappelpuree. Aangezien mijn kinderen helemaal niet van bietjes houden maak ik er een witte bonenhummus bij voor op toast (met spinazie en tomaat).