Weken ben ik bezig geweest met de voorbereidingen van mijn nieuwe workshop “(on)verantwoord snoep maken”! Gedroomd heb ik over alle lekkere dingen die ik klaar zou willen maken, uren bracht ik in de keuken door met proefkoken en bakken. Toen dat allemaal in kannen en kruiken was, kwamen er een aantal vragen op: wat zal ik gaan vertellen… Er is zoveel te vertellen en zoveel te delen, dat ik ernstig moet schrappen in alle stof. Wat doet suiker met je lichaam? Wat kunnen de gevolgen daarvan zijn? Verteerbare en onverteerbare koolhydraten? Waar zit allemaal suiker in? Welke natuurlijke zoetmiddelen kun je het beste gebruiken? Hoe smaken die (overheerlijke) bonbons nou eigenlijk? En waarom heet deze workshop eigenlijk (on)verantwoord snoep maken?

workshop verantwoord snoep maken

workshop verantwoord snoep maken

De eerste workshop is inmiddels geweest en het was bijzonder geslaagd. Heb jij nog een vraag over koolhydraten of suikers? Laat me dat dan gerust weten!

Deze week nog een recept uit Hemsley & Hemsley. Dit is toch wel echt mijn nieuwe favoriete allround kookboek!

HEMSLEYHEMSLEY_Vitacoco_crop2014-7373-500x443

KIP ADOBO

MET

BROCCOLI RIJST
VOOR DE KIP

1 eetl. kokosolie

4 grote kippendijen, met

vel

5 tenen knoflook, fijngesneden

8 dl bouillon van botten

(blz. 300), of groentebouillon

3 gedroogde laurierblaadjes

1 theel. versgemalen witte

of zwarte peper

1 theel. zwarte peperkorrels

3ó eetl. appelazijn

2 eetl. tamari (er is geen

extra zout nodig, tamari

is al zout)

VOOR DE BROCCOLIRIJST

1 struik broccoli inclusief

de stronk, ca. 350 g

2 bosuien, in dunne ringetjes

of 1 eetl. geknipt

bieslook

zeezout en zwarte peper
1 Verhit de kokosolie in een wijde pan met deksel op

halfhoog vuur. Leg als de olie heet is de kippendijen

erin en bak ze in de open pan in 3 minuten aan elke

kant bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

2 Draai het vuur lager en voeg de knoflook toe. Bak

hem 30 seconden tot hij kleurt en doe de bouillon,

laurier, peper, peperkorrels en appelazijn in de pan.

Roer en breng de saus aan de kook.

3 Leg de stukken kip in de saus, draai het vuur laag

en sluit de pan. Stoof de kip 10 minuten, keer de stukken

om en stoof de andere kant in 5-8 minuten gaar.

Roer de tamari door de saus.

4 Wij houden van heel veel saus bij onze broccolirijst,

maar haal voor een dikkere saus de stukken kip uit de

pan en houd ze warm (je kunt nu ook het vel eraf halen,

het op een bakplaat leggen en in de oven krokant

bakken – het is erg lekker met de smaken van de adobe),

laat de saus in een paar minuten op halfhoog vuur

inkoken.

5 Rasp voor de broccolirijst de broccoli inclusief de

steel in een keukenmachine of op de grove rasp van

een handrasp in stukjes ter grootte van een rijstkorrel.

Stoom de broccoli in een gesloten pan in een paar

eetlepels water in 3-4 minuten beetgaar en roer halverwege.

Breng op smaak en roer de bosui of het

bieslook erdoor; serveer hem direct bij de kip.

Dit is de één na laatste Mc Friday! Jij kunt bepalen wat voor recepten je hier na wil ontvangen (groente bij de lunch, snelle, gezonde snacks?). Je hoeft maar 1 vraag te beantwoorden!