Als je kleine kinderen hebt dan weet je: ik moet het eten op tijd op tafel hebben, want hoe later het wordt, hoe slechter ze eten, want moe of inmiddels zoveel andere dingen gegeten dat ze geen trek meer hebben. Er bestaan mensen, ik heb een vriendin die dat onder de knie heeft, die gewoon ’s middags of zelfs ’s ochtends al 2 maaltijden staan te koken en weer een andere vriendin maakt op maandag een compleet schema voor de hele week, rust, reinheid en regelmaat.
Bij mij gaat het er anders aan toe. Enigszins chaotisch van aard zit ik te wachten op inspiratie, wat nu weer te koken? Om een uur of 6 heb ik het gevonden en ga ik aan de slag, om vervolgens ergens tussen half 7 en 7 het eten op tafel te zetten. Op donderdag wordt bij ons de groentetas van de kievit (www.kievitamines.nl) bezorgd, daar zitten soms bieten in, op het ogenblik veel sla, artisjokken (oh ja, die liggen nu in de koelkast, daar moet ik ook nog wat mee), van alles en nog wat en niet altijd eenvoudig. Dat moet anders kunnen, dus: nu ik toch aan mijn eigen Mc Friday uitdaging ben begonnen (afgelopen vrijdag hebben wij heerlijk de laatste andijviestamppot van het jaar gegeten) ga ik nog een stapje verder: vanaf deze week zet ik op de maandag mijn weekmenu op mijn site en wie weet haal jij hier ook inspiratie uit! Uiteraard staat bij ons op vrijdag de Mc Friday op het menu, mocht je daar het recept van willen ontvangen, schrijf je dan vooral in voor onze nieuwsbrief!
An apple a day weekmenu
Maandag: Volkoren spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes, salade (heel veel sla aangevuld met tomaten, komkommer, uitjes, avocado, veel verse kruiden, zonnebloempitten, walnoten etc.)
Dinsdag: Artisjokken (gekookt, met vinaigrette), broccolisoep met gorgonzola met stokbroodje
Woensdag: Ik geef dan een ‘Kids can cook‘ workshop en dan gaan we taco’s (met bonen, tomaten, bleekselderij, uien etc.) maken met guacamole.
Donderdag: We hebben spitskool in het pakket! Dat wordt een overheerlijke stamppot met zongedroogde tomaten, walnoten en feta.
Vrijdag: De Mc Friday: Verrassing!
Zaterdag: Zalm met doperwtenpesto (een recept wat ik ook tijdens mijn Lente kookworkshop maak), erg lekker!
Zondag: pasta met rucolapesto en salade (misschien nog een stukje vlees?)

