Hoe je je havermoutkoekjes maakt is toch een beetje persoonlijk. De één houdt van rozijnen, de ander van cranberries, wel noten of niet. En zo heb ik ook mijn eigen voorkeuren.

Dit weekend heb ik mijn eigen recept gefrabriceerd en hoezee (!) zelfs mijn jongste vindt ze overheerlijk!

FullSizeRender

Dit zijn de ingrediënten (voor 16 koekjes):

130 gram speltmeel (ik heb de helft vervangen door boekweitmeel)

100 gram havermout

25 gram kokosrasp (ik doe hiervan maar weinig, omdat ik niet zo van kokos houd)

60 gram dadels, klein gesneden en ontpit

100 gram noten (van alles wat, ongebrand en ongezouten), ik maal ze fijn in de keukenmachine, want zoonlief houdt eigenlijk niet van noten….

een flinke snuf zout

1/2 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder

130 gram gesmolten kokosolie

45 ml ahornsiroop

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingredienten bij elkaar, meng goed en schep vervolgens flinke eetlepels op een bakplaat met bakpapier. Als het goed is kun je zo 16 koekjes scheppen. Bak de koekjes 15 minuten in de oven.

Laat ze even flink afkoelen zodat de kokosolie ook kan opstijven.

Je kunt dit recept als basisrecept gebruiken en zoveel je wilt variëren met vlokken, noten en gedroogd fruit. Pas ze aan op wat jij lekker vindt en smikkel ze niet allemaal tegelijk op ;-)).