​Waar ik me in de praktijk over opwind zijn vrouwen met (buik)klachten, die weer naar huis zijn gestuurd met de mededeling: Het zit tussen je oren of deze: Het is een vrouwendingetje. Echt waar, je hoeft je er niet bij neer te leggen, er is zoveel verbetering mogelijk!

Als orthomoleculair darmtherapeute weet ik zeker dat er iets aan je darm- en aanverwante klachten te doen is. Op het moment dat je de voeding gaat eten die je nodig hebt en bij je past, eventueel aangevuld met supplementen (zonder dat dat heel veel geld hoeft te kosten) verdwijnen je klachten en krijg je je energie weer terug. Tijdens mijn jarenlange ervaring, met meer dan honderd klanten, heb ik gezien wat de juiste voeding (voor blije darmen) kan doen.

Door te testen (ontlasting en/of bloed) via een gerenommeerd laboratorium komen we er achter wat de oorzaak is (ik zoek verder dan dat een gemiddelde huisarts doet) en welke voedingsintoleranties en/of allergieën jij hebt.

Ik geef je inzicht in je darmflora en spijsvertering, waardoor je weet welke invloed stress en en verkeerde voeding heeft op de processen in je lichaam. Waardoor je weet waar de klachten door worden veroorzaakt, maar ook hoe je ze weer op kunt lossen.

Iedere week worden er onderzoeken gepubliceerd die laten zien hoe belangrijk het effect van de juiste voeding en ontspanning zijn voor de gezondheid van jouw darmen. Door mijn manier van werken hoeven we niet mee te liften op de zoveelste hype zoals bijvoorbeeld geen gluten eten, maar kunnen we gericht onderzoek doen naar de oorzaak van jouw problemen en een op maat gemaakt plan inzetten om jouw darmflora op orde te krijgen.

Ik kan me voorstellen dat je misschien wel wilt weten wie ik ben

Gedurende mijn puberteit had ik heel veel stress en ontwikkelde ik een eetprobleem. Dit resulteerde voor mij in een jarenlange suikerverslaving, een enorm tekort aan energie (kort lontje), allerlei allergieën en een slechte stoelgang.

Het keerpunt kwam voor mij toen ik moeder werd van 2 jongens en ik het goede voorbeeld wilde geven op het gebied van voeding (niet meer stiekem achter de deur mijn chocolade reep opeten) en niet meer moe op de bank wilde blijven zitten.

Ik veranderde mijn eetgewoontes en liet een ontlastingsonderzoek doen: BINGO! De darmflora die ik had moeten hebben was in geen velden of wegen te bekennen. En die darmflora behoorde te zorgen voor bescherming tegen voedingsintoleranties/allergieën, zou energie en vitamines moeten aanmaken en had mijn eten moeten verteren en uit moeten scheiden, zodat ik niet zoveel constipatie en buikpijn had.

Je kunt je voorstellen dat ik mij hier jarenlang in heb verdiept met allerlei opleidingen: 3-jarige opleiding natuurvoedingskundige, detoxcoach, HBO medische basiskennis, darmtherapie, orthomoleculaire therapie en de lijst wordt steeds langer. Ik hou van de puzzel van het lichaam.

Wat je verder nog over mij moet weten: Ik ben echt gek op lekker eten! Sommige mensen kunnen vergeten dat ze nog moeten eten, ik niet. Ik houd tegenwoordig van een goede bietensalade of aardperen-pastinaaksoep. Ik verzamel kookboeken (Ik heb er 66!!!) en volg altijd het recept.

En oh ja: Ik ben getrouwd met een fantastische man, heb 2 heerlijke zonen en een hond (Bob).

Ben jij ook toe aan de volgende stap? Plan een gratis sessie met mij (van 20 minuten)!