Keto koken met een gezin, hoe maak je dat nou zo gemakkelijk mogelijk? In dit blog ga ik je laten zien hoe je je maaltijden kunt verketoniseren zonder al te veel gedoe!

Of je nu glutenvrij, lactose-vrij, koolhydraatarm, keto of wat dan ook gaat eten. Een verandering aanbrengen in je eetgewoontes is altijd een uitdaging, zeker als je ook nog kinderen (of een echtgenoot)hebt, die echt niet zo willen eten als jij. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er niet naar uitkijkt om twee keer te koken na een lange dag werken. Maar geloof me het is te doen.

Verketoniseren:

De allermakkelijkste manier is je avondmaal te verketoniseren. Dat komt eigenlijk kort gezegd erop neer dat je kookt zoals je normaal gesproken ook kookt. Of dat nou aardappelen, groente, vlees is of rijst met groentecurry en vis. Als je gaat verketoniseren laat je eigenlijk gewoon de koolhydraten (aardappelen, rijst, pasta) weg en schept een extra schep groente op, eventueel nog aangevuld met een scheut olijfolie voor extra vetten (voor de verzadiging).

Alternatieven

Een andere mogelijkheid is om alternatieven te zoeken. Helemaal hip is natuurlijk de bloemkoolrijst en de courgettini (courgette-slierten in plaats van spaghetti). Maar geloof me, ook voor pannenkoeken of hamburgerbroodjes zijn alternatieven te verzinnen. Gebruik in plaats van een broodje voor je hamburger bijvoorbeeld ijsberslabladen. Misschien wat anders dan je gewend bent, maar daarom niet minder lekker.

Zie het hele proces ook vooral als een ontdekkingstocht! Het hoeft niet zwaar en moeilijk te zijn, voor alles is een oplossing!

Mega-makkelijk

Voor degenen onder ons die zich (willen) bedienen van maaltijdpakketten is het helemaal makkelijk. Die hoef je soms niet eens meer te verzinnen:

Ekoplaza heeft je keto pakket al klaar voor je staan.

Maar ook andere maaltijdpakketten zijn makkelijk te gebruiken. Kies voor de maaltijd met de meeste groente en pas het verketoniseer-principe toe. Kinderen (en eventueel echtgenoot) eten lekker de aardappels en broodjes, terwijl jij je vlees/vis en groente verorberd.

Eet smakelijk!

Ps. vergeet je niet op te geven voor mijn masterclass Keto voor je Gezondheid